Dlezeo

Jenama Qualiti

Tidak Syak Lagi

Hanya Yang Terbaik Untuk Anda

Sepadan Dengan Jenama Kami Dlezeo Melambangkan Yang Terbaik 

Industri Susu Kambing Holland

Kualiti disebalik jenama susu kambing Dlezeo

Penternakan kambing di Belanda mengambil langkah pertama ke arah profesionalisasi pada pertengahan 1980-an. Sejak tahun 1986 dan seterusnya, susu kambing segar telah dikumpulkan dari sebilangan besar petani kambing tenusu walaupun bermula perlahan tetapi terus meningkat bilangannya untuk diproses lebih lanjut menjadi produk tenusu. Setelah beberapa pasang surut, pasaran yang baik dan pembangunan produk berkualiti tinggi yang berterusan telah muncul dalam beberapa tahun kebelakangan. Inovasi berterusan terus dijalankan dan diperlukan untuk melindungi perkembangan ini di masa hadapan.

Industri Kambing Tenusu Belanda adalah salah satu pengeluar susu yang paling cekap di dunia. Secara amnya, baka kambing putih Saanen diternak dan diperah susunya di Belanda. Tahap pengeluaran kambing tenusu Belanda terus meningkat setiap tahun hasil dari kecenderungan pembiakan keturunan yang baik dan pengurusan yang cemerlang. Sektor ini terdiri daripada kira-kira 365 ladang tenusu kambing moden dengan pengeluaran tahunan sekitar 220 juta kilogram susu kambing.


Program KwaliGeit adalah sistem jaminan kualiti bagi rantaian Organisasi Tenusu Kambing Belanda (NGZO). Ini adalah skim pengiktirafan berasaskan perundangan untuk penternakan susu kambing yang ditubuhkan oleh para pengusaha susu kambing terdiri daripada  pengumpul dan pemproses susu kambing.

Jaminan Kualiti

Penghasilan Produk Susu Kambing Dlezeo

Kandungan asas yang utama didalam formulasi produk susu kambing Dlezeo merupakan serbuk susu kambing asli yang dihasilkan dengan kaedah “spray-dry” oleh pengeluar produk serbuk susu kambing dari Holland dimana jenamanya kini merupakan peneraju pasaran produk-produk susu kambing didunia.

Produk minuman susu kambing Dlezeo diformulasi melalui proses penyelidikan dan pembagunan, dikilangkan dan dipek di Malaysia mengunakan mesin dan peralatan berteknologi tinggi oleh kilang yang telah beroperasi lebih dari 10 tahun serta memiliki pensijilan Halal JAKIM dan pensijilan MESTI dari KKM. Kualiti produk susu kambing Dlezeo sudah pasti setanding atau lebih baik berbanding jenama-jenama produk susu kambing lain dipasaran.

Like kami di FB
Follow kami di Insta!